לפרטים נוספים

אנא מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם
אנא מלאו את טופס - לפרטים נוספים

השתלת שיניים עם חוסר עצם קיצוני

תוחלת החיים של האנושות גדלה, אך הזינוק המבורך בתוחלת החיים במאה השנים האחרונות הוביל מצידו לבעיה חדשה - שיני האדם לא עמדו בעומס השימוש המתמשך בהן, בעששת ובמחלות חניכיים שונות, ואנשים רבים איבדו ומאבדים גם כיום את שיניהם ככל שהם מתבגרים, ובדרך זו איכות חייהם יורדת פלאים.


הרבה נוטים לחשוב שאיבוד השיניים היא הבעיה הקריטית. כיום באמצעות שתלים דנטליים אנו מסוגלים להחזיר את הפונקציה והאסתטיקה למטופל כמעט ב-100%.


היכן איפה טמונה הבעיה?

באבדן שיניים האובדן המשמעותי אינו רק של השיניים, אלא של העצם הנושאת את אותן השיניים . עצם זו נקראת העצם האלבאולרית. כאשר עצם זו נספגת ונעלמת נשארת מתחתיה עצם הבסיס הקרויה גם עצם בזאלית. עצם זו היא קשיחה יותר וקצב ההעלמות שלה לאורך השינים איטי יותר.


כאשר לאדם ישנו חסר של עצם לצורך השתלת שתלים דנטליים עומדות בפניו 2 אפשרויות.

1. שחזור ובניה של העצם שאבדה לו עי ניתוחים להשתלת עצם, יש לזכור שככול שאבדן העצם חמור יותר בעיקר כאשר מדובר על גובה העצם , הליך השתלת העצם הוא מורכב יוצר מבחינה ניתוחית, ארוך יותר מבחינת זמן ההחלמה המאפשר התקנת שתלים וזמן ארוך בו מסתובבים ללא שיניים. והכי חשוב בעל פרוגנוזה נמוכה יותר.

 

2. במקרים של אבדן עצם קיצונית בהם נשארנו בעיקר עם עצם הבסיס הבזאלית.

ניתן בהליכים ניתוחיים מיוחדים הכוללים הליכים ממוחשבים כדוגמאת הדפסת מודל הלסת טרם הניתוח.
להשתיל שתלים ארוכים יותר החודרים את עצם הבסיס ומעוגנים לה. שתלים אלו קיבלו בשפה הלא מקצועית את הכינוי "שתלים בזאליים" כאמור אין שתלים בזאליים, אך ישנם שתלים המוחדרים לעצם הבסיס העצם הבזאלית.
שתלים אלו בד"כ מבוצעים ע"י תכנון ממוחשב המאפשר לעקוף מבנים חיוניים בעצמות הלסת.


האם הליך זה הינו מסוכן או בעל סיכויי כשלון יותר משתלים אחרים?

כמו כל הליך כירורגי אחר, כל עוד הניתוח מבוצע עי כירורג/ית שהוכשרו לכך , בליווי של הכנה ממוחשבת, לאחר תכנון מוקדם של מיקום השתלים טרם הניתוח, יש להליך הצלחות רבות יותר מהשתלת עצם נרחבת.